Rozgrzewka

Pasztet z cukinii

Składniki:

  • duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • garść lubczyku
  • 2 średnie cukinie
  • 1 papryka
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1/3 kaszy manny
  • 1/3 szklanki oleju
  • 50 g żółtego sera
  • sól ,pieprz
  • 2 duże jajka

Przygotowanie:

  1. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Wrzucić cebulę i czosnek, podsmażyć do momentu aż będą miękkie, dodać pokrojony lubczyk
  2. Cukinię i paprykę zetrzeć na tarce, lekko posolić, odstawić do puszczenia soków
  3. Dobrze odcisnąć warzywa z soków, następnie dodać do cukinii i papryki podsmażoną cebulę, czosnek z lubczykiem, bułkę tartą, kaszę, olej, starty ser, jaja, sól i pieprz. Wyrobić masę.
  4. Gotową masę umieścić w foremce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 60 minut

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s