Desery

Owsiane muffinki z borówkami

Myślę że można je nazwać (prawie) bezkarną słodyczą. Bez dodatku mąki pszennej, cukru, za to dużo błonnika. Po prostu rozpływają się w ustach.

Składniki:

  • 2 banany
  • 100 g płatków owsianych
  • 2 jaja
  • 4 g proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 30 ml oleju
  • 2 garści borówek
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane zblendować na mąkę
  2. Banany rozgnieść widelcem, połączyć z jajkiem i olejem
  3. Dodać do masy mąkę owsianą, proszek do pieczenia, mąkę kokosową, kakao, zmiksować całość
  4. Nakładać do foremek (2/3 wysokości), w środku każdej muffiny umieścić kilka borówek
  5. Piec 25 minut w 180 stopniach

Reklama

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s