Desery

Muffinki z masłem orzechowym i bananem bezglutenowe

Coś słodkiego na ząb dla osób na diecie bezglutenowej

Składniki :

  • 2 banany
  • 4 jaja
  • 60 g masła orzechowego
  • 40 g mąki kokosowej
  • 40 żurawiny
  • 4 g proszku do pieczenia (w przypadku osób z celiakią proszek bezglutenowy)

Przygotowanie:

  1. W misce umieszczamy obrane banany i rozgniatamy widelcem.
  2. Dodajemy masło orzechowe, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i mieszamy wszystko mikserem.
  3. Do masy dodajemy żurawinę, ponownie mieszamy.
  4. Napełniamy foremki (muffinki nieznacznie urosną więc najlepiej do 3/4 foremki). Pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s