Desery

Mega czekoladowe ciacha bez mąki

Może ciasteczka nie prezentują się zbyt dostojnie, ale będzie to niezła, smakowa gratka dla wielbicieli czekolady. Zdrowa słodycz bez mąki, na bazie czerwonej fasoli. Musicie spróbować!

Składniki:

  • 2 jaja
  • tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
  • puszka czerwonej fasoli (240 g po odlaniu zalewy)
  • kakao 20 g
  • ksylitol 50 g

Przygotowanie:

  1. Fasolę przepłukać i dobrze odcedzić
  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
  3. Jaja, fasolę i ksylitol umieścić w misce, zblendować
  4. Dodać rozpuszczoną czekoladę i kakao
  5. Wymieszać całość
  6. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia umieszczać po łyżce masy, spłaszczając. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s