Składniki:
- płatki owsiane 1,5 szklanki
- wiórki kokosowe 4 łyżki
- masło 120 g
- nasiona chia 1 łyżka
- dojrzały banan 1 szt.
- mąka 3 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- 2 jaja
Opcjonalnie można dodać cukier/ksylitol.
Przygotowanie:
- Masło roztopić w rondelku
- Suche składniki: płatki, wiórki, nasiona chia, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia mieszamy razem
- Jajka roztrzepujemy z przestudzonym masłem, dodajemy do suchych składników. Do masy dodajemy rozgniecionego banana
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy po łyżce przygotowanego ciasta, formujemy odpowiedni kształt. Pieczemy w 180°C przez ok. 20 minut (do uzyskania złotego koloru). Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika będą bardzo miękkie, należy odstawić je do ostygnięcia
Często takie robię 💗
PolubieniePolubienie