Desery

Deser z kaszą jaglaną i mleczkiem kokosowym

IMG_20200621_110015510

 

Składniki (4 porcje):

  • kasza jaglana 100 g
  • woda 3/4 szklanki
  • mleczko kokosowe 400 ml
  • dżem/owoce sezonowe
  • czekolada gorzka 3/4 tabliczki
  • mięta

 

 

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną namoczyć dzień wcześniej wieczorem
  2. Wodę zagotować. Do gotującej się wody wrzucić kaszę (wcześniej odlać wodę). Gotować do wchłonięcia płynu. Następnie wlać mleczko kokosowe, gotować przez chwilę, kasza nie powinna wchłonąć całego mleczka.
  3. Deser podzielić na na 4 szklanki. Na wierzchu ułożyć dowolne owoce sezonowe (np. mus truskawkowy). Polać roztopioną czekoladą, udekorować miętą

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s