Desery

Ciasteczka owsiane bez cukru z masłem orzechowym

Zdrowa przekąska dla łakomczuchów. Do przepisu w ogóle nie używałam cukru ani ksylitolu, więc ciasteczka miały wyłącznie naturalną słodycz dodawanych owoców.

IMG_20200601_185508585

Składniki:

  • płatki owsiane- 1 szklanka
  • jabłko 1 duże/2 małe
  • masło orzechowe- 1 łyżka
  • jaja- 2 sztuki+ białko z 1 jaja
  • żurawina garść
  • cynamon szczypta

 

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać jaja i białko, zblendować
  2. Do masy wsypać płatki owsiane, dodać masło orzechowe, żurawinę oraz cynamon, całość wymieszać, odstawić na 20 minut aż płatki wchłoną wodę
  3. Piec w 180 stopniach przez 12 minut

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s