Dania główne

Kotlety jajeczne

Jeśli już mam robić kotlety to zdecydowanie wolę inne opcje niż mięsna klasyka. A że praktycznie już mamy święta przedstawiam kotlety w wielkanocnym stylu- z jajek.

Składniki:IMG_20200403_151421879

  • 6 ugotowanych jajek
  • 1 surowe jajko
  • bułka tarta
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce na grubych oczkach, mieszamy z posikanym szczypiorkiem i jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy owalne kotleciki. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

 

 

 

Reklama

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s