Desery

Brownie z batatem i wiórkami kokosowymi

Kolejny kwarantannowy wypiek- sycące i obłędnie czekoladowe ciasto, zapraszam do pieczenia.

Składniki:IMG_20200326_162220677

  • 1 batat
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 4 łyżki cukru
  • czekolada gorzka tabliczka
  • 2 jajka
  • 2/3 szklanki oleju

Przygotowanie:

1. Batata obieramy ze skórki, ścieramy na tarce

2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy

3. Mąkę mieszamy z sodą, cukrem i wiórkami

4. W drugim naczyniu mieszamy jaja i olej

5. Łączymy mokre składniki z suchymi, dodajemy batata oraz roztopioną czekoladę-całość krótko mieszamy, ciasto wlewamy do keksówki. Pieczemy 60-65 minut w temp. 180 °C.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s