Desery

Deser bounty

Przed nami ciężkie (oby) 2 tygodnie więc można oddać się m.in. eksperymentowaniu w kuchni, do czego chcę Was zachęcić. Zaciągnijcie do działania również swoje dzieciaki- zagospodarujecie im czas w domu, a przy tym dzieci będą miały frajdę.  Zamieszczam przepis dla fanów czekoladowo-kokosowego batonika. Akurat zrobiłam deser w szklankach, ale na bazie tego przepisu możecie przygotować również batoniki. Wystarczy że masę kokosową umieścicie w zamrażarce na 30 minut, po tym czasie wystarczy ją podzielić na porcje wielkości batoników i każdą zanurzyć w roztopionej czekoladzie.

IMG_20200311_180846054

Składniki:

  • puszka mleczka kokosowego 400 ml
  • wiórki kokosowe 100 g
  • 3 łyżki miodu
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka masła

 

Przygotowanie:

Mleczko kokosowe wymieszać z wiórkami i miodem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z masłem. W pucharkach umieścić masę kokosową, na niej roztopioną czekoladę. Posypać wiórkami kokosowymi.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s