Sycąca pozycja na kolację lub lunch box do pracy.
Składniki:
- rukola 80 g
- ser typu feta 80 g
- pierś z kurczaka 100 g
- nasiona sezamu
- 1 łyżka mąki
- przyprawa curry
- pomidorki koktajlowe
- awokado 1/2
- jajko
- miód 1-2 łyżeczki
- musztarda 1 łyżeczka
- ocet jabłkowy
- woda
- olej
Przygotowanie:
- Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Posypać przyprawą curry. Jajko roztrzepać. Mąkę wymieszać z sezamem. Kawałki kurczaka zanurzyć w jajku, a następnie w mące z sezamem. Usmażyć kurczaka na niewielkiej ilości tłuszczu
- Rukolę przełożyć do naczynia. Pomidorki przekroić na połówki. Awokado i ser pokroić w kosteczkę. Dodać do sałaty
- Przestudzone mięso pokroić na plastry. Dodać do sałaty
- Z miodu, musztardy, octu i wody przygotować dressing. Polać nim sałatkę