Desery

Muffinki jabłkowe

Składniki:

20190120_144713

  • 1 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. płatków owsianych
  • 50 g cukru
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki rodzynek
  • cynamon
  • 2 jajka
  • 100 g oleju
  •  1 łyżeczka sody

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiać, dodać sodę i płatki owsiane
  2. Jajka utrzeć z cukrem i olejem. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z sodą i płatkami
  3. Jabłka zetrzeć na tarce, dodać cynamon i sparzone wrzątkiem rodzynki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać
  4. Ciasto umieścić w sylikonowych foremkach na muffinki. Włożyć do nagrzanego do 170°C piekarnika i piec przez 30 minut

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s