Dania główne

Szakszułka szpinakowa

Szybka w przygotowaniu, przepyszna i sycąca.

20181107_205956

Składniki (2 porcje):

  • szpinak świeży 8 garści
  • 2 jaja
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka oleju
  • pomidorki koktajlowe
  • nasiona czarnuszki
  • ser feta/ser biały
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Myjemy szpinak

2. Czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle z olejem

3. Kiedy czosnek się przyrumieni wrzucamy szpinak, mieszamy od czasu do czasu aż zmięknie

4. W szpinaku robimy wgłębienia, w które wbijamy jajka, całość solimy, dodajemy pieprz. Przykrywamy pokrywką i smażymy ok.10 minut do momentu aż jajka się zetną

5. Dekorujemy serem, pomidorkami, posypujemy nasionami czarnuszki

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s