Desery

Mini pankejki z musem truskawkowym

20180607_185638

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki sody/ proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki stopionego masła

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek/sodę, cukier, szczyptę soli. W drugiej misce roztrzepujemy jajko z mlekiem. Łączymy składniki suche z „mokrymi”, dodajemy roztopione masło i krótko mieszamy do połączenia składników. Smażymy na patelni bez tłuszczu, na średnim ogniu. Podajemy ze zmiksowanymi truskawkami.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s