Dania główne

Gulasz z ciecierzycy z cukinią

20180312_142840

Składniki (4 porcje):

  • pomidory w puszcze 400 g
  • 1 cukinia
  • cieciorka 200 g
  • 1 cebula
  • olej rzepakowy 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • przyprawy: bazylia, oregano, pieprz, sól
  • natka pietruszki
  • kasza gryczana

Przygotowanie:

1. Namocz przez noc ciecierzycę i ugotuj. Przed podaniem potrawy ugotuj kaszę.
2. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
3. Dodaj pomidory i duś razem z przyprawami. Ilości przypraw dostosuj do swojego podniebienia.
4. Dodaj ciecierzycę do sosu.
5. Wyłóż kaszę na talerz/ do miseczki. Polej sosem pomidorowym i posyp posiekaną pietruszką.

Jedna myśl na temat “Gulasz z ciecierzycy z cukinią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s