Desery

Kakaowy budyń jaglany-wersja dietetic:)

20161114_194520

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki kakao
  • 3-4 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • dodatkowo- kilka daktyli i wiórki kokosowe

Przygotowanie:

  1. Połowę mleka gotujemy, dodajemy olej kokosowy. Kaszę dwukrotnie płuczemy wodą, dodajemy do mleka i gotujemy całość na małym ogniu do momentu aż kasza wchłonie płyn (ok. 15-20 minut)
  2. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao i erytrytol. Dodajemy do ugotowanej kaszy, mieszamy całość i gotujemy przez 2 minuty. Blendujemy na budyń, jeśli będzie zbyt gęsty można dolać dodatkową ilość mleka
  3. Dekorujemy wiórkami kokosowymi i daktylami

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s