Dania główne

Tarta z porem, boczusiem i fetą

20160825_163035-1

Składniki:

Ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki lodowatej wody

plus:

  • 1 por
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 100 g boczku
  • 1 pomidor
  • 100 g żółtego sera

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy do lodówki na 30 minut
  2. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.
  3. Pora kroimy w talarki, przelewamy wrzątkiem
  4. Ciasto wałkujemy i układamy w formie do tarty, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 170°C piekarnika na 20 minut
  5. Na upieczonym cieście kładziemy pokrojonego pora, boczek, pokruszoną fetę i plasterki pomidora. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 25 minut

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s