Miał być chlebek, a tu po upieczeniu okazało się że to przepyszne ciasto. Uwaga działa jak narkotyk- po zjedzeniu kawałka masz ochotę na kolejny.
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 szklanki startej cukinii
- 3 jaja
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 2/3 szklanki rozdrobnionych orzechów (ja dodałam zmielone)
Przygotowanie:
- Składniki suche- mąkę, proszek do pieczenia i cynamon mieszamy razem
- Jajka roztrzepujemy z cukrem i olejem. Otrzymaną masę dodajemy do składników suchych mieszając mikserem.
- Dodajemy startą cukinię i orzechy, wszystko mieszamy łyżką. Przelewamy masę do keksówki. Pieczemy 45 minut w 170°C
Wygląda mega apetycznie. Na pewno się skuszę. Zapraszam na nowy post. 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/2016/08/20/jaglanka-na-wodzie-kokosowej-z-daktylami-jezynami-i-siemieniem-lnianym/
PolubieniePolubienie