Desery

Śliwki pod kruszonką z kardamonem

20160814_104052

Składniki (8 porcji):

  • 1/2 ciasta francuskiego (opcjonalnie)
  • 600-800 g śliwek

Kruszonka:

  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka kardamonu

Przygotowanie:

  1. Kruszonka: wszystkie składniki mieszamy razem rozcierając palcami. Odstawiamy do lodówki
  2. Ciasto francuskie układamy na dnie naczynia, ze śliwek usuwamy pestki, układamy owoce ciasno, obok siebie na cieście. Posypujemy przygotowaną kruszonką. Zapiekamy  ok.30 minut w temp. 180°C.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s