Dania główne

Tagliatelle z pikantnym, czerwonym pesto

20160407_172900

Składniki (3 porcje):

  • 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek z dodatkiem chilli
  • kilka listków świeżej bazylii
  • ząbek czosnku
  • pieprz, sól
  • 1/2 opakowania makaronu tagliatelle

Przygotowanie:

Banalnie proste-makaron gotujemy al dente, z pozostałych składników przygotowujemy pastę, czyli blendujemy wszystko. Ugotowany makaron mieszamy z pastą i zajadamy ze smakiem.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s