Dania główne

Tagliatelle z sosem szpinakowo-śmietanowym i suszonymi pomidorami

20160225_164725

Składniki (3 porcje):

  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle
  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
  • 100 g śmietany 18%
  • 6 pomidorów suszonych w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, sól, świeżo mielony pieprz
  • tarty ser żółty do posypania
  • olej

Przygotowanie:

  1. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy na złoty kolor
  2. Do cebuli dodajemy szpinak, dusimy pod przykryciem. Kiedy szpinak będzie miękki dodajemy śmietanę, przyprawiamy sos gałką i pieprzem. Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory, dosalamy
  3. Makaron gotujemy al dente. Na ugotowaną porcję makaronu nakładamy sos i posypujemy startym żółtym serem

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s