Desery

Dietetyczny krem choco

20160217_112641

Przepis znalazłam czasopiśmie Food Forum i postanowiłam spróbować tego odpowiednika sklepowych kremów czekoladowych. Wypadałoby teraz nieco opisać jego zalety tak więc:

-zacznijmy od tego że w tym kremie nie ma dodatku sacharozy czyli cukru stołowego

-kakao to źródło antyoksydantów

-banan stanowi dobre źródło potasu wspierającego pracę serca i układu krążenia, dojrzały banan ma wysoką zawartość cukru więc krem może być skonsumowany po treningu aby uzupełnić zapasy energii

-awokado- owoc o dużej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin antyoksydacyjnych- A,E,C oraz wpływających pozytywnie na oczy barwników luteiny i zeaksantyny

Krem jest banalny w przygotowaniu, potrzebujecie następujących składników:

  • 1 dojrzały banan
  • 1/2 awokado
  • 3-4 łyżki kakao

Wszystkie składniki blendujemy i mamy gotowy krem;)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s