Dania główne

Pierś z kaczki w marynacie miodowo-musztardowej

Składniki:

  • 3 piersi z kaczki
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy delikatesowej
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jabłko

Przygotowanie:

Składniki marynaty: miód, musztardę, sos sojowy, majeranek oraz wyciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. W marynacie umieszczamy piersi z kaczki, odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Na drugi dzień grillujemy mięsko na patelni razem jabłkiem pokrojonym na ćwiartki. Pierś po przekrojeniu powinna być różowa w środku.

20160115_144116

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s