Desery

Sałatka owocowa z prażonym słonecznikiem i owocem kaki

20151108_115546

Składniki (4-5 porcji):

  • 2 gruszki najlepiej odmiana Konferencja
  • 2 jabłka
  • 3 śliwki odmiana japońska
  • 2 banany
  • 1 owoc kaki
  • 5 łyżek słonecznika łuskanego
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

  1. Słonecznik prażymy na patelni do lekkiego zbrązowienia nasion
  2. Gruszki, jabłka, śliwki, banany oraz kaki kroimy w kostkę, owoce umieszczamy w misce
  3. Do owoców dodajemy ochłodzone nasiona słonecznika
  4. Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy całość

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s