Desery

Gruszki zapiekane z serkiem, biszkoptami i orzechami

Składniki (4 porcje):

  • 6 dojrzałych gruszek20151018_174937
  • mały serek homogenizowany waniliowy
  • garść orzechów włoskich
  • 4-6 okrągłych biszkoptów

Przygotowanie:

  1. Gruszki myjemy, kroimy na połówki (można obrać ze skórki) i wydrążamy gniazda nasienne
  2. Orzechy siekamy, w miseczce mieszamy serek, orzechy oraz pokruszone biszkopty. Serek nakładamy na połówki gruszek. Można też zrobić wersję nr 2- każdą połówkę posypać posiekanymi orzechami i pokruszonymi biszkoptami, a następnie pokryć łyżeczką serka
  3. Zapiekamy gruszki w piekarniku ok. 20 minut aż wierzchnia warstwa delikatnie zbrązowieje

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s