Rozgrzewka

Sałatka na odporność

Propozycja np. na drugie śniadanie na jesienne dni, aby nieco podbudować swoją odporność przy pomocy warzyw zasobnych w witaminę C: papryki, natki pietruszki i pomidorów oraz antybakteryjnego czosnku.

20151004_171950

Składniki: 

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebulka szalotka
  • 1 papryka czerwona
  • 2-3 pomidory
  • 1/2 z pęczku natki pietruszki
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1-2 ząbków czosnku
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  1. Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu
  2. Z tuńczyka odlewamy zalewę
  3. Warzywa myjemy, pomidory, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy
  4. Łączymy wszystkie wyżej wymienione składniki, na koniec dodajemy słonecznik, wyciśnięty przez praskę czosnek zmieszany z oliwą z oliwek oraz pieprz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s