Dania główne

Cukinia zapiekana z chilli con carne i kaszą jęczmienną

Pomysł na urozmaicenie jadłospisu z wykorzystaniem produktów z dnia poprzedniego:)

Składniki (na 2 porcje):

Przygotowanie:

  1. Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Każdą połówkę delikatnie solimy, smarujemy od wewnątrz olejem i odstawiamy na 30 minut
  2. Kaszę gotujemy al dente
  3. Mieszamy kaszę z chilli con carne w stosunku 1:1. Kiedy nadzienie będzie gotowe faszerujemy nim cukinię. Na wierzch każdej połówki cukinii układamy plaster żółtego sera pokrojony w paski lub na szybko- cały plaster
  4. Cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w 180°C przez ok. 40-50 minut.

20150918_151726

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s