Pomysł na urozmaicenie jadłospisu z wykorzystaniem produktów z dnia poprzedniego:)
Składniki (na 2 porcje):
- chilli con carne przygotujecie wg tego przepisu: https://nuterba.wordpress.com/2015/09/22/chilli-con-carne/
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 2 małe cukinie
- 4 plastry żółtego sera
- olej
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Każdą połówkę delikatnie solimy, smarujemy od wewnątrz olejem i odstawiamy na 30 minut
- Kaszę gotujemy al dente
- Mieszamy kaszę z chilli con carne w stosunku 1:1. Kiedy nadzienie będzie gotowe faszerujemy nim cukinię. Na wierzch każdej połówki cukinii układamy plaster żółtego sera pokrojony w paski lub na szybko- cały plaster
- Cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w 180°C przez ok. 40-50 minut.