Desery

Kakaowe muffiny z czereśnią w środku

20150716_133536

Składniki (ok. 13-15 sztuk):

  •  250 g maki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  •  250 g jogurtu lub maślanki
  • 100 g cukru
  • 75 ml oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 13-15 czereśni
  • polewa czekoladowa

Przygotowanie:

1. Czereśnie myjemy i usuwamy z nich pestki

2. Składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia mieszamy razem w misce

3. Jajka, jogurt, cukier oraz olej miksujemy. Dodajemy stopniowo mąkę wraz z proszkiem i powtórnie miksujemy. Dodajemy kakao

4. Ciasto umieszczamy w silikonowych formach do muffinek lub w papilotkach w ten sposób, że najpierw łyżka ciasta, 1 czereśnia, łyżka ciasta

5. Pieczemy 25-30 minut w temp. 180ºC.

6. Na koniec dla podkreślenia smaku na wierzch każdej babeczki nakładamy polewę czekoladową

20150716_133642

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s