Rozgrzewka

Sałatka ze szpinakiem, szynką szwarcwaldzką, pomidorkami i prażonym słonecznikiem

Ta pozycja powinna zadowolić podniebienia mięsożerców. Podziękowania dla psiapsióły Aśki, u której pierwszy raz ją jadłam w nieco innej wersji;).

20150623_19593220150623_200229

Składniki (3 porcje):

  • 1 opakowanie szpinaku baby 100 g
  • 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej 100 g
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 100 g łuskanego słonecznika
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1. Szpinak myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem

2. Każdy plasterek szynki kroimy na 4 części po szerokości, w międzyczasie rozgrzewamy patelnię

3. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone kawałki szynki i podsmażamy do zarumienienia (najlepiej układać pojedyncze kawałki a nie całość hurtem)

4. Kiedy już szynka gotowa na tej samej patelni prażmy słonecznik

5. Pomidorki kroimy na połówki

6. Łączymy szpinak, szynkę, słonecznik oraz pomidorki. Na koniec dodajemy łyżeczkę oliwy. Mniami:D

20150623_200019

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s