Desery

Rabarbar pod kruszonką

Nastała pora na rabarbar więc polecam słodko-kwaśny i prosty w przygotowaniu deser.

20150517_173037

Składniki:

  • rabarbar 3 szt.
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cukru
  • 50 g masła
  • kardamon
  • olejek cytrynowy 1/3

Przygotowanie:

1. Rabarbar obieramy z wierzchniej skórki, myjemy i kroimy na kawałki o długości 0,5 cm. Układamy na blaszce do tarty, posypujemy delikatnie kardamonem

2. Z mąki, masła,cukru i olejku cytrynowego wyrabiamy kruszonkę (ja użyłam do tego celu widelca). Kiedy będzie już gotowa posypujemy nią rabarbar

3. Zapiekamy deser w piekarniku przez 30 minut w 170°C

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s