Rozgrzewka

Talarki z bakłażana

Składniki:

1 bakłażan

ser mozzarella/ser żółty/pleśniowy

szynka szwarcwaldzka

sól,pieprz świeżo mielony

20150316_221552.jpg

Przygotowanie:

– bakłażan wędruje pod wodę, dokładnie myjemy, następnie kroimy warzywo na talarki o grubości 0,5-1 cm, solimy i odstawiamy na 15 minut

-wersja wegetariańska- bez szynki, klasyczna z szynką, którą kroimy na prostokąty o rozmiarach dopasowanych do rozmiarów talarków

-ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach, mozzarellę lub ser pleśniowy  kroimy na plastry

-talarki delikatnie „przysmażamy na patelni” w wersji beztłuszczowej jeśli mamy taką możliwość lub na oleju

-na brytfance wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową układamy przysmażone krążki, na każdym umieszczamy szynkę, a na wierzchu starty żółty ser lub plaster mozzarelli lub sera pleśniowego, posypujemy pieprzem i zapiekamy całość ok. 15 minut w 180 stopniach

20150307_212257.jpg

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s