Desery

Banany w cieście

20150308_200517.jpg

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
  • Do ciasta: mąka ok. 1/2 szklanki, woda- dodajemy tyle, aby powstało gęste ciasto oraz ziarna sezamu- 3 łyżki
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

-banany obieramy ze skórki,każdego banana kroimy najpierw wzdłuż, a następnie dzielimy każdą połówkę na 3 części

-z mąki, wody i sezamu przygotowujemy ciasto, w którym zanurzamy kawałki bananów

-na patelni podgrzewamy olej, kiedy osiągnie odpowiednią temperaturę układamy banany w cieście. Smażymy na złoty kolor, układamy usmażone banany na papierowym ręczniku

Dla miłośników słodszych deserów: z bananami dobrze komponuje się miód, także usmażone banany można maczać w bursztynowym skarbie od pszczół.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s